Символични са опитите за правителство с първите два мандата. Донякъде това

...
Символични са опитите за правителство с първите два мандата. Донякъде това
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Символични са опитите за правителство с първите два мандата


" Символични са опитите за държавно управление с първите два мандата. Донякъде това е предизборно, само че не в неприятен смисъл, демонстрират, че имат мощни и способени хора. Не чакам нищо, с изключение на омръзнали на хората дрязги ". Този коментар направи социологът Андрей Райчев в предаването " Политически НЕкоректно " по БНР.

" До предварителни избори през март нищо няма да се промени, до септември - да ", уточни той и акцентира, че политиците би трябвало да прекратят сатанизацията между тях: " Това развращава и хората ".

По думите на социолога България сега " прехарчва ": " Не може пенсиите да са със заеми, те би трябвало да се изкарат от работещите хора ". 

Андрей Райчев разяснява още: " България доста се разграничава от Европа по тематиките за войната и мира, за " зеленото " и за ЛГБТ. ... Това е ценностно разминаване, фундаментално е това разграничение!.... Но България не може да си разреши остра политика по тези тематики, тъй като няма да ни схванат и ще изглеждаме в техните очи като " троянски кон " и ще бъдем низвергнати. България е предан съдружник на НАТО, не че обичаме изключително НАТО, само че българинът осъзнава ясно, че без това НАТО няма по какъв начин. Със сигурност България е една от най-проевропейските страни, само че няма по какъв начин, разминаваме се. България би трябвало да е по-ниска от тревата, тъй като, ако блесне това ценностно разграничение, ще ни изхвърлят. България без Европа е извънредно неприятно място. За три месеца ще се мутризира, ще се появят новите олигарси, които са си чисти бандити, ще се появят силови групировки ".

Социологът акцентира, че политиците у нас приказват неискрено по тези тематики или не приказват, само че има единствено една зона, където свободно може да се приказва: " Можеш да кажеш, че Бойко Борисов или Кирил Петков е шарлатанин. И това няма да направи усещане на никого. Но не можеш да кажеш, че Володимир Зеленски е шарлатанин? Не, край! Получаваме парадокса, при който можем да наскърбяваме личните си ръководители, само че не можем да наскърбяваме някой непознат началник. Това е същински абсурд. Това е автоцензура, обвързвана с едно двусмислено състояние на България, в което тя е в Европа ".

Според Райчев Европа е цялостна с консенсуси, само че няма цели: " Голямата жертва на войната в Украйна е Европа.... Няма политика и се е самообрекла на загуба, каквото и да се случи. Виждаме единствено реакция, а реакцията е държанието на жертвата.... Европа е 600 млн. души и не може да си направи войска ли? Без войска е придатък на Вашингтон. Трябва да се поляризира, а не да върви по зелено-либералния консенсус. Европейски Съюз би трябвало да престане да бъде контракт сред Германия и Франция, а да бъде отношение сред 300 млн. леви и 300 млн. десни ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР